Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2010 16:13 - Една от метресите на Пикасо...
Автор: latina56 Категория: Изкуство   
Прочетен: 1350 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 21.10.2010 16:15


Те са много, неговите жени и метреси...
Коя е обичал истински, това никои не може да ни каже и не е необходимо  да знаем може би.
Той е легенда, а легендите ни карат да фантазираме измисляме и преувеличаваме.
Истината за тях се размива в нашите представи.
Женевиев Лапорт описва Пикасо, така както малко критици на изкуството, близки приятели и почитате ли, си позволяват да го опишат.
Четейки книгата"Една секретна любов с Пикасо късно вечер" издадена много късно, след тяхната връзка, си зададох въпроса, заслужава ли си човек да прави пари от всичко на този свят.
За да живее в лукс, не разбира се, да оживее да.
Останах неприятно изненадана от начина по който Женевиев Лапорт продължава да не разбира този гении, 52 години след тяхната връзка.
През 2005 година тя продаде на търг любовните писма, във вид на десени, които и е оставил художника, защо , след като години наред тя самата откзваше да ги предостви за печат .
Тази книга, не я представя добре, макар че Мадаме Лапорт е вече поетеса и има едно определено място в интелектуалната френска "Скала".
С Пикасо тя се запознава през 1944 година, като сама звъни на вратата на ателието му , под претекст,че иска да вземе интервю от него....връзката им започва седем години по късно, тя е на 25 той на 70 и сега разбирам, прочитайки книгата на Мадаме Лапорт, защо биографите на Пикасо , говорят толкова малко или почти нищо за тази любов.Според мен, това младо момиче  нищо , горе долу не е разбрало нито от характера нито от гения на исанеца.
Те са толкова различни и далечни, че вероято единственната точка на привличане е
тази в която Старостта, докосва Младостта много лесно.
"Той ме задоволяваше" така отговаря маладата избраничка на Пикасо ,на въпроса дали  го е обичала,
През цялото време говори повече той, тя слуша, той наставлява, тя изпълнява, той избира тя следва, вероятно и това омръзва, но разминаването е тотално по всички посоки
И въпреки това Старостта предлага на Младостта един съвместен живот в Южна Франция, отказа е бърз , върнат без колебание.
Женевиев Лапрот, отговаря на Пикасо, че той и е бил интересен до момента докато е лъжел жена си с нея, сега когато е свободен той не я интересува.
Така завършва връзката им , продължила две години.
Без страдания и особенни трагедии,без разбиране и дълбоко съчувствие, двама любовници които знаят, че не могат да продължат заедно и живеят пълноценно всеки миг.
И именно в тази посока, не разбирам защо от един толкова обикновен и тривиален роман, трябва да се правят пари, да се издава книга, без особенно съдържание, да се продаде всичко което беше под съмнение за особенно качество и значимост, години наред и т. н.
Но освен, че е гении Пикасо е и една златна мина за печелене .
Някои ми разказа, много отдавна , на една вечеря, че срешнал в Авиньон един господин, които му предлагал синжира от тоалетното казанче , на тоалетната на Пикасо  за 10 000 евро.
Всичко е позволено, но не на всеки,трябва все пак някъкво доказателство за близост , което макар и след  50 години е значимо и отваря много врати и каси...



Тагове:   Пикасо,   метресите,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: latina56
Категория: Изкуство
Прочетен: 160658
Постинги: 88
Коментари: 102
Гласове: 346
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031